OPOZICIJA POZVALA NA NOVE PROTESTE U NEDELJU: Trivić kritikovala MUP - nećemo dozvoliti omalovažavanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2022, 18:46

OPOZICIJA POZVALA NA NOVE PROTESTE U NEDELJU: Trivić kritikovala MUP - "nećemo dozvoliti omalovažavanje"

Opozocione PDP i SDS najavile su za nedelju novi protest i šetnju, zbog, kako tvrde, krađe izbora u Doboju i na još nekim biračkim mestima za predsednika Republike Srpske u korist kandidata SNSD Milorada Dodika

Prema nepotpunim podacima CIK BiH, Dodik je u prednosti sa 28.000 glasova u odnosu na opozicionog kandidata Jelenu Trivić, koja je u izbornoj noći proglasila pobedu, ali rezultati, bar za sada, pokazuju drugačije.

Na konferenciji za novinare Trivić je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekla da će scenario protesta u nedelju biti isti ka sinoć u Banjaluci i posebno kritikovala MUP zbog procene da ih je bilo svega 2.500, preneli su banjalučki mediji.

Ocenujući to omalovažavajućim kako onda da verujemo u bilo šta dalje, upitala je.

Predstavnici PDP i SDS su već podneli zahtev za ponovo prebrojavanje glasačkih listića na određenim mestima, a zamenik predsednika SDS Milan Radović je rekao da očekuje da će CIK BiH utvrditi istinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

CIK Bosne i Hercegovine: Dodik 48,15 odsto, Trivić 43,48 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2022, 16:03

Kandidat SNSD-a za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik sa osvojenih 290.616 glasova ili 48,16 odsto ubedljivo vodi na izborima za predsednika Srpske, prema danas ažuriranim preliminarnim rezultatima opštih izbora Centralne izborne komisije BiH...Druga je kandidat PDP-a Jelena Trivić sa osvojenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.