OPEKA ZA CARSKE GRADOVE

Izvor: Kurir, 15.Okt.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPEKA ZA CARSKE GRADOVE

BEOGRAD - Ministar kulture Predrag Marković obišao je ciglanu u Kovinu, u kojoj se prema standardima iz različitih istorijskih perioda pripremaju opeke i materijali za konzervatorsko-restauratorske radove na spomenicima kulture, kao što su Caričin grad, Feliks Romulijana i Medijana.

"Evo ovde u Kovinu, kada se radi nešto na Gamzigradu, Caričinom gradu Medijani, ovde se peku veliki formati koji zahtevaju i veliki rizik...Svako, kada neko čuje da se rade tvrđave na Dunavu, obnova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << carskih gradova, zna da se angažuju ljudi u Kovinu", naveo je Marković.

Tokom 2010. godine ova ciglana proizvela je 3.000 komada opeka za lokalitet Caričin grad, a za Feliks Romulijanu 2.000. opeka, saopštilo je Ministarstvo kulture Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.