OPASAN DAN U CRNOJ GORI! CRVENE ZASTAVE NA PLAŽAMA! Sedam kupača spaseno iz talasa! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPASAN DAN U CRNOJ GORI! CRVENE ZASTAVE NA PLAŽAMA! Sedam kupača spaseno iz talasa! (VIDEO)

Nepoštovanje upozorenja, istaknutih crvenih zastavica na plažama koje označavaju zabranjen ulazak u more na barskoj rivijeri zbog visokih talasa, za malo je bilo kobno po četiri mlada života.

Službenici Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije u Baru danas su iz talasa spasili sedam osoba za nepunih sat vremena.

Četvoro adolecenata, 17 i 18 godina iz Podgorice i sa Kosova i Metohije, spaseni su danas oko 15 sati u Sutomoru iz talasa koji su dostizali visinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i do dva metra.

Pored istaknutih zastava, tri mladića i devojka su ušli u more, međutim, nisu mogli da se vrate na obalu.

Drugi kupači su pozvali broj 129 i veoma brzo su službe spasavanja na moru iz Bara stigle do Sutomora.

- Mladi ljudi su bili udaljeni od obale oko 300 metara. Uzaludno su pokušavali da se vrate, ali talasi su bili do dva metra i nisu uspeli. Srećom niko od njih nije povređen - rekao je direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

Samo što se okončala akcija spasavanja u Sutomoru, posada čamaca Uprave pomorske sigurnosti morala je da interveniše i izađe do Lukobrana gde dvoje mladih nije uspevalo da se domogne čvrstog tla pod nogama jer su ih talasi "odvlačili" od obale.

Takođe, u Čanju je spasen muškarac zrelije životne dobi.

Istaknute crvene zastave na plažama označavaju da ulazak u more nije dozvoljen zbog nevremena i visokih talasa.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.