ONA JE ODBILA DA NERMINU ZABRANI PRILAZAK NIZAMI Protiv sutkinje formiran predmet - ovo su detalji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2023, 11:13

ONA JE ODBILA DA NERMINU ZABRANI PRILAZAK NIZAMI Protiv sutkinje formiran predmet - ovo su detalji (FOTO)

Tostruki ubica Nermin Sulejmanović pre nekoliko dana brutalno je likvidirao svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i ubio još dve osobe i tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV BiH formirala je predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po predlogu policijske uprave Gradačac, saznaje portal Dnevnog avaza.

To se navodi u zvaničnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovoru iz VSTV BiH za ovaj portal.

- Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke - navedeno je za Dnevni avaz iz VSTV BiH.

Sarajevski portal podseća da je trostruki ubica Nermin Sulejmanović pre nekoliko dana brutalno likvidirao svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i ubio još dve osobe i tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Navodi se da je samo četiri dana pre tog zločina sudija Opštinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donela rešenje kojim je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera, od kojeg je pobegla, prijavila za nasilje.

Dnevni avaz navodi da to koliko je pažnje i vremena sutkinja posvetila ovom slučaju ilustruje i obrazloženje u rešenju.

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se vidi da je rešenje, ili barem jedan njegov deo, napisano tako da je iskopiran deo rešenja druge osobe. Naime, u delu rešenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja, umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Ovo je rješenje Općinskog suda u Gradačcu od 7. avgusta ove godine kojim se odbija prijedlog MUP-a TK da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani približavanje žrtvi nasilja Nizami Hećimović. Četiri dana kasnije- Nermin Sulejmanović je ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizami Hećimović. pic.twitter.com/826zXL5HHe

— Istraga.ba (@IstragaB) August 11, 2023

Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednica suda SRAMNO BRANI sudiju koja Nerminu nije zabranila da priđe Nizami: "Neopravdana haranga, žena je donela odluku na osnovu zakona"

Izvor: Blic, 14.Avg.2023

Slobodanka Kojić, predsednica Opštinskog suda u Gradačcu izjavila je za medije da nije obaveštena o istrazi Kancelarije disciplinskog tužioca (KDT) koja je formirala predmet protiv sudije Opštinskog suda u Gradačcu postupanja u vezi s ranijim određivanjem mera zabrane Nerminu Sulejmanoviću,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.