ON JE PRVI OSETIO POŽAR PA SA ĆERKOM BUDIO SVE STANARE: Potresna ispovest Borisava kome je vatrena stihija u krugu Infektivne odnela SVE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 10:08

ON JE PRVI OSETIO POŽAR PA SA ĆERKOM BUDIO SVE STANARE: Potresna ispovest Borisava kome je vatrena stihija u krugu Infektivne odnela SVE (VIDEO)

U trenutku izbijanja požara u zgradi je prema njegovim rečima bilko 10, 12 stanara

Borisav Đorđević, jedan je od stanara koji je u požaru koji je noćas malo posle ponoći izbio u Bulevaru oslobođenja 16, izgubio sve. Spavao je u trenutku kada ga je ćerka probudila jer je osetila dim, a kada su shvatili šta se dešava budli su sve stanare. Za to vreme, njima je sve izgorelo.

- Spavao sam. Bilo je možda 12 sati kada me je ćerka probudila da je osetila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dim. Prvo sam pogledao kablove kod sebe da nije tu. Onda smo osetili iz hodnika i trčali da budimo stanare redom. Tada sam  zaboravio da uzmem svoje stvari - priča Đorđević.

Stradao mu je i novčanik sa dokumentima.

- Kada je ugašen požar, išao sam da tražim. Ostao je samo delić od jakne, u njoj su bili novčanik i ključ od kola - kaže on.

Dodaje da je bilo neopisivo.

80 odsto je izgorelo. Patos je skroz izgoreo. To je izbilo na donjem spratu pošto je trska ispod, i grede. Pošto je hodnik blizu, kada su vrata izgorela, vatra se proširila hodnikom. Brzo su došli vatrogasci ali nisu mogli bez dizalice i krana da rade dok on nije stigao - kaže Đorđević.

.

- Osoba koja je povređena je moja komšinica. Nagutala se dima i pala je. Baka je sada dobro.Javili su da je dobro - kaže on.

Na pitanje šta će sad kaže:

- Ne znamo. Ne znamo ni kome da se obartimo.

Jedan od stanara ispričao je za Telegraf.rs da je uspeo da spasi taštu:

- Neispavan sam spasio tastu, jedan je poginuo. Vatrogasci su bili profesionalci, i njima treba dati svaku pohvalu i nagradu. Teško mi je da pričam - rekao je Borisav.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"U PONOĆ SMO ISTRČALI IZ STANA I POČELI DA BUDIMO STANARE PO ZGRADI" Hrabri Borisav spasao komšije od požara, pa ostao bez krova nad glavom: "Nisam se setio da uzmem svoje stvari..."

Izvor: Blic, 07.Feb.2022

- Spavao sam, bilo je oko 12 sati kada me je ćerka probudila jer je osetila dim. Ja sam ustao, pa gledao kabolove po stanu, pa smo osetili iz hodnika da dolazi dim.. - objašnjava Borisav Đorđević, stanar zgrade u krugu Infektivne klinike u kojoj je noćas izbio požar. U požaru je nastradala jedna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.