ON JE OKUPIO EKSTREMISTE U TIRANI! Mrzi sve što je srpsko, a sada poručuje: To je đavolska inicijativa

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2021, 19:13

ON JE OKUPIO EKSTREMISTE U TIRANI! Mrzi sve što je srpsko, a sada poručuje: To je đavolska inicijativa

Bivši premijer Albanije Sali Beriša, koji je večeras okupio ekstremiste u Tirani, bizarnim govorom je napao inicijativu "Otvoreni Balkan", nazvavši je "đavolskom inicijativom kojom se uspostavlja srpska hegemonija" u regionu.

 Dok su albanski ekstremisti palili i cepali srpske zastave, Beriša je osuo paljbu po Beogradu i Vučiću, rekavši da se projektom Otvoreni Balkan brišu granice na Balkanu.

- Taj projekat ima za cilj uspostavljanje srpske hegemonije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u regionu. Istorija je dokazala da je jedan od najvećih promašaja na Balkanu, Evropi i svetu bila ideja srpske hegemonije na našem poluostrvu - rekao je Beriša.

On je dodao da su Vučić i Rama "opkolili (tzv.) Kosovo i hoće da ga unište".

- Danas ovde protestuju svi građani Makedonije, Kosova, Bosne, koji u đavolskom projektu vide pokušaj avanturista da zamene berlinsku inicijativu. Pročitajte pismo koje su poslali u Brisel.  Nigde se ne govori o suverenim narodima, već o narodima u starojugoslovenskom konceptu - zaključio je Beriša.

Bivši predsednik Albanije Bujar Nišani rekao je da je danas kritičan trenutak i prekretnica za istoriju Albanije.

On je rekao da se u ovoj borbi bore krađa i izdaja. Nišani je rekao da se hegemonija Srbije ne sme obnoviti.

Prema njegovim rečima, ova Vlada je radila samo za svoj džep i za neprijatelje Albanije.

- Ovaj vek jeste i biće vek Albanaca. Nikada nismo bili protiv saradnje. "Ovo je antievropski projekat" - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"NEKA OSEĆAJU SRAMOTU" Edi Rama oštro o paljenju sprskih zastava: Trpimo blaćenje starih lopata albanske politike

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2021

Albanski premijer Edi Rama reagovao je večeras na sramne scene koje su se odigrale u Tirani i spaljivanje srpske zastave od strane ekstremista koje je okupio bivši premijer Salji Beriša...Rama je rekao da su i u Beogradu bile okačene albanske zastave tokom njegove posete, i podsetio da su, iako je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.