ON ĆE PREVOZITI PUTINOVE VOJNIKE: Ruska vojska dobija novi helikopter, a evo šta sve može! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ON ĆE PREVOZITI PUTINOVE VOJNIKE: Ruska vojska dobija novi helikopter, a evo šta sve može! (VIDEO)

Ruska vojska će u junu ove godine dobiti prvi srednji višenamenski helikopter Mi-38T, izjavio je generalni direktor holdinga "Helikopteri Rusije" Andrej Boginski.

Reč je o već potpisanom ugovoru u kome je definisan taj rok.

Boginski je ukazao i na to da su testiranja ovog helikoptera prošla uspešno.

Radi se o transportno-desantnom helikopteru, koji je razvijen na osnovu serijskog Mi-38.

Inženjeri su ostavili mogućnost i da se helikopter modifikuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u verziju koja bi mogla da se koristi za prevoz ranjenih vojnika.

Boginski je dodao da njegova kompanija planira da razvije i arktičku verziju najvećeg transportnog helikoptera u svetu — Mi-26, koji je u stanju da preveze do 82 vojnika u punoj ratnoj opremi.

ČETIRI ADUTA: Srpsko oružje kupuje TREĆINA SVETA, a evo šta donosi najviše novca (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ruska vojska u junu dobija prve višenamenske helikoptere Mi-38T

Izvor: Vostok.rs, 25.Feb.2019, 12:08

Rusko ministarstvo odbrane će u junu dobiti prve višenamenske helikoptere Mi-38T, izjavio je Andrej Boginski, generalni direktor holdinga Ruski helikopteri (Rosteh). Boginski je ranije izjavio za RIA Novosti da su letnja testiranja najnovijeg transportnog helikoptera Mi-38T predviđeni za kraj ove...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.