OHR zabrinut zbog propasti sastanka šestorice lidera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OHR zabrinut zbog propasti sastanka šestorice lidera

SARAJEVO -

Kancelarija visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini ocenila je danas da neuspeh političkih lidera da načine napredak u dogovoru o formiranju Veća ministara umanjuje šanse da BiH u ovoj godini dobije novi saziv tog najvišeg ministarskog tela.

"Međutim, pomak je još moguć pre kraja godine ako bude spremnosti na kompromis u interesu zemlje i u interesu njenih građana", navodi OHR.

Izražena je zabrinutost zato što politički lideri u BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni ovog puta nisu uspeli da prevaziđu razlike i finalizuju sporazum o formiranju Veća ministara.

Kancelarija visokog predstavnika apeluje na šestoricu stranačkih lidera da nastave razgovore radi pronalaženja rešenja koje će omogućiti formiranje novog Veća ministara, koje će raditi kao jedinstveno telo u interesu građana i rešavati pitanja koja ih najviše muče - zapošljavanje, usluge i korupcija.

OHR smatra da šestorica stranačkih lidera moraju iskoristiti priliku da uspešno zaključe razgovore o zakonu o sistemu državne pomoći, popisu stanovništva, vojnoj imovini i sprovođenju odluke u predmetu "Sejdić-Finci" i na taj način povedu zemlju napred prema evroatlantskim integracijama, uz puno poštovanje i primenu Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Sejdić i Finci su građani BiH koji su onemogućeni da se kandiduju za državne funkcije zato što su pripadnici manjinskog naroda. Zato su oni poveli i dobili spor u Evropskom sudu u Strazburu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OHR zabrinut zbog propasti sastanka šestorice lidera

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2011

SARAJEVO - Kancelarija visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini ocijenila je danas da neuspjeh političkih lidera da načine napredak u dogovoru o formiranju Veća ministara umanjuje šanse da BiH u ovoj godini dobije novi saziv tog najvišeg ministarskog tijela.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.