OGLASIO SE LAŽNI GRADONAČELNIK SA SEVERA KOSOVA: Evo gde je juče obavljao dužnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 07:39

OGLASIO SE LAŽNI GRADONAČELNIK SA SEVERA KOSOVA: Evo gde je juče obavljao dužnost

Srbi u tri opštine na severu KiM protestuju,

Tzv. predsednik opštine Zubin Potok Izmir Zećiri, izjavio je da je u utorak obavljao dužnost u opštinskoj kancelariji u selu Čabra.

Zećiri je za RTV Dukađini rekao da je poslušao preporuke ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera, dodajući da želi da bude u skladu sa vladom u Prištini. 

Zećiri tvrdi da građani, koji protestuju u opštinama na severu zbog ulaska novih albanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gradonačelnika u opštinske zgrade, nisu u pravu i da svi objekti pripadaju građanima i tzv. državi Kosovo

zahtevajući da se povuku tzv. specijalne jedinice kosovske policije sa severa KiM i da albanski gradonačelnici izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali ne ulaze u zgrade opština.

Srbi su lokalne izbore održane 23. marta u četiri opštine na severu KiM bojkotovali, nakon što su u septembru prošle godine napustili prištinske institucije zbog nepoštovanja Briselskih sporazuma od strane Prištine, stalnih upada tzv. specijalne policije na sever KiM i protivpravnih hapšenja Srba.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sagovornici Demostata: Kfor treba da skloni kosovsku policiju sa severa Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2023

Nakon eskalacije nemira na Severu Kosova, novinar Milivoje Mihajlović i direktor RTV KIM iz Čaglavice Isak Vorgučić ocenili su da međunarodna zajednica mora da pojača pojača pritisak na Prištinu kako bi se problem sklonio sa ulica. U razgovoru za Demostat oni su ocenili da Srbi sa Kosova više...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.