OGLASIO SE KAPETAN DRAGAN PO POVRATKU U OTADŽBINU: Otkrio je STRAŠNU ISTINU o hrvatskom zatvoru, sve će se SAZNATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASIO SE KAPETAN DRAGAN PO POVRATKU U OTADŽBINU: Otkrio je STRAŠNU ISTINU o hrvatskom zatvoru, sve će se SAZNATI

Sve vreme sam nosio lisice na rukama.

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan posle 13,5 godina robije konačno je na slobodi i danas je stigao u Srbiju.

- Zatvorski čuvari su me probudili u pet sati ujutro, rekli da se obučem, dali mi papir da sam slobodan, a onda mi vezali ruke lisicama i utrpali u maricu. Zamislite stavljaju mi lisice kada me oslobađaju, to je bilo čisto ponižavanje - rekao je Vasiljković

- Onda sam ih lepo pitao ima li >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grejanja u kombiju, jer je bilo minus 4 stepena. Naravno, grejanje nisu uključili i ja sam više od pet sati bio u tankoj košulj, mislio sam da ću dobiti upalu plića. Molio sam ih da mi kada su stali na pumpi da im dam novac i da mi kupe nešto toplo da se zagrejem nisu ni to hteli. To je tako primitivno - otkrio je kapetan, pa nastavio:

- Sve vreme sam bio sa lisicama na rukama, svih pet sati, nisu mi dozvolili ni do toaleta da odem, to je bilo tako bedno i nepotrebno. Kad smo došli do graničnog prelaza Bajakovo - Batrovci ja sam već bio na ivici nerava i počeo sam da ih psujem i tek onda su me pustili do Ve-Cea. Tu su me bukvalno izbacili iz marice.

- Kada sam ušao u Srbiju prvo što sam rekao bilo je "Napokon ljudi!" Moram da dodam da su mi zabranili ulazak u Hrvatsku 20 godina - rekao je Dragan Vasiljković po izlasku.

- Napisao sam knjigu koja će se zvati "Grehom rođenja" i ona će uskoro biti objavljena. U njoj sam opisao šta sam proživeo. To je najgore mesto na svetu, gde su pripadnici jednog naroda toliko driskriminisani u odnosu na drugi narod, kao što su Srbi diskriminisani u Lepoglavi!

- Navešću primer, otkrio sam da postoje 63 slučaja slična mom za koje ne postoji ni najmanji optužujući dokaz. To je trašno da vi možete nekog da osudite na 20-30 godina zatvora bez ijednog proverljivog dokaza, nego na osnovu svedoka koji daje "časnu hrvatsku reč" i to je dovoljno za osudu Srbina.

- Dobijao sam ilegalno srpsku štampu, imao sam i ilegalni telefon, tako da nisu mogli da me drže u apsolutnoj izolaciji. Niko po hrvatskom zakonu ne može biti u izolaciji duže od 30 dana, a mene su držali sve do kraja u totalnoj izolaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.