OGLASILI SE ČLANOVI KRIZNOG ŠTABA O NOVOM SOJU KORONE: Nema mesta panici, ništa se ne menja, sve ostaje isto

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 12:59

OGLASILI SE ČLANOVI KRIZNOG ŠTABA O NOVOM SOJU KORONE: "Nema mesta panici, ništa se ne menja, sve ostaje isto"

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da je epidemiološka situacija mirnija što daje mogućnost da se razmišlja o smanjivanju kapaciteta kovid bolnica.

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, infektolog Mijomir Pelemiš izjavio je danas, posle sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica, da nema potrebe da se stvara panika oko novog soja virusa.

- Ovo ne znači ništa, da li će biti britanski, južnoafrički, to nije značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer nauka ništa nije dokazala sem bržeg širenja virusa. Ništa se ne menja, mere su i dalje iste. Stroge mere prevencije koje se moraju sprovoditi i jedini način da zaustavimo pandemiju je vakcina. Rešenje postoji, mere i što više ljudi da primi vakcinu. Ništa se ne menja ni u terapiji, sve ostaje isto - bio je jasan dr Pelemiš.

- Radiće se na tome da KBC Zvezdara zađe iz kovid sistema. To ne može da bude za nekoliko dana, potrebno je vreme, ima veliki broj bolesnika, ali je dobra vest da smo krenuli u tom pravcu - rekao je dr Stevanović.

On je dodao i da danas kreće obuka kolega iz bolnica, kako bi i u tim ustanovama mogle da se formiraju vakcinalne ekipe i na taj način rasterete kolege iz instituta i domova zdravlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.