USKORO KREĆEMO U JOŠ BRŽU IMUNIZACIJU! Dr Stevanović: Svaka vakcina vas štiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 12:59

USKORO KREĆEMO U JOŠ BRŽU IMUNIZACIJU! Dr Stevanović: Svaka vakcina vas štiti

Dr Stevanović najavio da će Srbija krenuti u još bržu realizaciju vakcinacije celokupnog stanovništva

 Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio da će uskoro u svim bolnicama biti formirane ekipe za vakcinaciju.

On je nakon sastanka sa ministrom zdarvlja i direktorima kovid bolnica, rekao i da se po broju novoobolelih vidi da je situacija u Srbiji sa koronavirusom nešto mirnija. Takođe je rekao da će se gledati da KBC Zvezdara izađe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz kovid sistema.

- Od danas kreće obuka medicinskog osoblja po bolnicama kako bismo uskoro krenuli u još bržu vakcicnaciju - rečeno je nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

- To će nam pomoći da što brže vakcinišemo. Ministarstvo zdravlja je uputilo zahtev svim bolnicama da pošalju šta nedostaje od opreme i biće velika nabavka opreme - kazao je infektolog.

Svaka vakcina štiti, a da li ćete putovati za nas je trenutno od sekundarnog značaja, poručio je danas direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Stevanović je, nakon sastanka direktora kovid bolnica, upitan da li će to što se u Srbiji građani vakcinišu ruskom ili kineskom vakcinom, koje nisu odobrene u EU, uticati na mogućnost putovanja, ukazao da se radi o pitanju oko kojeg se ni u EU nisu složili.

- Naš zadatak je da zaštitimo naše stanovništvo, bez obzira da li će da putuju. Svaka vakcina vas štiti, a da li ćete putovati je od sekundarnog značaja - rekao je novinarima.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Stevanović: Svaka vakcina vas štiti, a da li ćete putovati to je sekundarno

Izvor: Danas, 26.Jan.2021

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio je danas, posle sastanka rukovodstva bolnica u kovid sistemu, da je situacija nešto mirnija i da se razmišlja o smanjivanju kapaciteta u kovid bolnicama.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.