NA PRAGU SMO EPIDEMIJE Upozorenje Danice Grujičić: Imamo 400 novih slučajeva od početka godine, to je puno...

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 15:16

"NA PRAGU SMO EPIDEMIJE" Upozorenje Danice Grujičić: Imamo 400 novih slučajeva od početka godine, to je puno...

Stigao nam je veliki kašalj.

Danica Grujičić, ministarka zdravlja, izjavila je danas u Nišu, prilikom obilaska Univerzitetskog kliničkog centra, da Srbija nije na pragu epidemije morbila, ali jeste na pragu epidemije velikog kašlja.

- Od Nove godine imamo oko 400 novih slučajeva velikog kašlja. To je puno i moja molba svima je da vakcinišu decu po kalendaru koji je zakonski obavezan. Nepotrebno pravimo rizike - rekla je Grujičić danas u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nišu tokom obraćanja novinarima.

 Prema njenim rečima, uskoro će biti održan sastanak republičke Komisije za infektivne bolesti na kome će biti odlučeno da li treba ići na vakcinaciju trudnica od velikog kašlja, kako bi se zaštitila deca do dve godine.

Podsetimo, deca počinju da primaju vakcinu protiv velikog kašlja tek od druge godine, ali do tada mogu da budu zaštićena preko majke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.