OGLASILA SE I KINA POVODOM DEŠAVANJA U VENECUELI: Protiv smo svakog mešanja u unutrašnje stvari!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASILA SE I KINA POVODOM DEŠAVANJA U VENECUELI: Protiv smo svakog mešanja u unutrašnje stvari!

Kina je protiv svakog mešanja u unutrašnje stvari Venecuele i podržava Vladu Nikolasa Madura, saopštila je na konferenciji za štampu zvanična predstavnica kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čanjing.

- Mi pažljivo pratimo situaciju u Venecueli i pozivamo sve strane na uzdržanost. Kina podržava Vladu Venecuele u njihovim naporima da održe stabilnost, sačuvaju suverenitet i nezavisnost. Mi se uvek držimo principa nemešanja u unutrašnje stvari drugih država i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv smo svakog mešanja u unutrašnje stvari Venecuele - saopštila je Čanjing.

Podsetimo, predsednik parlamenta Venecuele Huan Gvaido proglasio se za v.d. predsednika države za vreme trajanja mandata privremene vlade. Sjedinjene Američke Države saopštile su da priznaju Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kojeg ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije.       

Najnovija dešavanja u Venecueli iz minuta u minut pratite OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kina izrazila podršku Maduru

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2019

Kina je protiv svakog mešanja u unutrašnje stvari Venecuele i podržava vladu Nikolasa Madura, saopštila je na konferenciji za štampu zvanična predstavnica kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čanjing.. „Pažljivo pratimo situaciju u Venecueli i pozivamo sve strane na uzdržanost....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.