OGLASILA SE DR GRUJIČIĆ POVODOM SKANDALA O KOJEM BRUJI SRBIJA: Doktorka jasno iznela svoj stav! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 19:56

OGLASILA SE DR GRUJIČIĆ POVODOM SKANDALA O KOJEM BRUJI SRBIJA: Doktorka jasno iznela svoj stav! (FOTO)

Doktorka Danica Grujičić oglasila se povodom najnovijeg skandala o kojem bruji Srbija.

Nakon što je glumica Milena Radulović optužila svog profesora Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, mnoge javne ličnosti imale su šta da kažu na ovu temu.

- Veliko hvala za hrabrost i snagu koju si pokazala Milena Radulović. Obračunati sa sa ličnim strahovima i traumama je podvig! Ovo je veliki podstrek za sve žrtve svakog monstruma. Svako ko je pretrpeo bilo kakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << traumu mora da zna da nije sam i da postoji mehanizam kako da se suoči sa tim, kroz porodicu, kroz društvo i kroz institucije. Borba sa pedofilijom i silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetka, bilo da se radi o javnoj ličnosti ili anonimusu. Nažalost, često žrtve zbog osude pojedinaca u društvu potiskuju to u sebi.

- Slično je kao i sa bolesnima. Umesto da stid i krivicu nose počionioci, to se prebacuje na žrtve, osamljuju se i nose to u sebi ili se bore sami sa sobom. Ne postoji opravdanje za takav zločin, pogotovo što je ovo urađeno u instituciji koja je radila se decom i očigledno rađeno sistematski, iskorišćavajući poverenje dece.

A post shared by Danica Grujicic (@drdanicagrujicic)

- Deca koja prožive ovakve strahote ili žene koje proživljavaju nasilje moraju znati da postoji rešenje i mi svi zajedno svaki put moramo dići glas za njih i makar tada ih zaštititi. Drago mi je da vidim da je jedna mlada osoba uspela da se izbori sama sa sobom, da ohrabri druge žrtve i da upali reflektor na naše društvo i osvetli zločin! NISI SAMA! - napisala je doktorka Grujičić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.