ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA GRADSKE OPŠTINE RAKOVICA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2020, 18:52

ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA GRADSKE OPŠTINE RAKOVICA

Nataša Nikolić je novi predsednik, Marko Janić je novi sekretar opštine,

U sali Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica danas je održana konstitutivna sednica Skupštine GO Rakovica uz poštovanje svih propisanih mera za suzbijanje pandemije izazvane virusom COVID-19.

Na konstitutivnoj sednici potvrđeni su mandati svih 50 odbornika Skupštiine GO Rakovica sa pet izbornih lista.

Novi saziv Skupštine GO Rakovica čine 34 odbornika sa izborne liste "Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vučić – za našu decu", po šest odbornika sa liste "ALEKSANDAR ŠAPIĆ – Pobeda za Rakovicu" i liste "IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS)", Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma“, dok po su dva odbornika sa liste "HRABRO – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici" i sa liste "Suverenisti".

Za predsednika Skupštine GO Rakovica izabrana je Nataša Nikolić sa 41 glasom odbornika, dok je za sekretara Skupština izabran Marko Janić sa 40 glasova.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici pravnica Nataša Nikolić izabrana je za predsednicu Skupštine gradske opštine Rakovica.

Nataša Nikolić rođena je Rakovčanka. Rođena je 20. oktobra 1990. godine u Beogradu. Osnovnu školu "France Prešern" je pohađala u Rakovici, dok je Četvrtu beogradsku gimnaziju i Pravni fakultet završila u Beogradu.

Aktivna je u omladinskim organizacijama i učesnik je brojnih projekata koji su imali za cilj afirmaciju omladinskih politika i zapošljavanje mladih. Sarađivala je i sa brojnim nevladinim organizacijama u cilju poštovanja ljudskih prava i demokratskih principa, promocije preduzetništva kod mladih. Već punih deset godina aktivno učestvuje u političkom životu Beograda i Rakovice.

Birana je za odbornicu Skupštine GO Rakovica u više navrata i u aktuelnom sazivu Skupštine grada Beograda izabrana je za gradsku odbornicu na izborima održanim 2018. godine sa liste "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd".

Permanentno je radila na svom obrazovanju stičući znanja i veštine iz oblasti pravnih i političkih nauka. Jedan je od polaznika obuke za mlade lidere Zapadnog Balkana u organizaciji Instituta "Robert Šuman" u Budimpešti, kao i e-obuke pod nazivom "Sistem lokalne samouprave i primena principa dobre uprave" u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština i misije OEBS-a u Srbiji. Pohađala je trening "Istraživanje javnog mnjenja – metodologija i tehnike istraživanja" podržane od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) kroz projekat "Ljudi na prvom mestu – jačanje odgovornosti izabranih predstavnika građana".

Inicijatorka je i organizatorka brojnih humanitarnih i društvenih aktivnosti u lokalnoj zajednici a sve u cilju rešavanja problema građana i podizanja kvaliteta života stanovnika Rakovice.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici većinom glasova (40 glasova odbornika) izabran je diplomirani pravnik Marko Janić.

Marko Janić, rođen je 1. juna 1978. godine u Beogradu. Pohađao je osnovnu školu '"Branko Ćopić'" u Rakovici i završio Trinaestu beogradsku gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu univerziteta u Beogradu.

Obavljao je poslove sekretara Veća Gradske opštine Rakovica, a od 2015. godine raspoređen je na mesto rukovodioca Odeljenja za skupštinske poslove u Opštini Rakovica. Otac je petoro dece.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.