ODOMAĆILA SE: Devojčica pustila vevericu da živi u njenoj kosi

Izvor: Kurir, 16.Mar.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODOMAĆILA SE: Devojčica pustila vevericu da živi u njenoj kosi

Ebi Pateril, čiji su roditelji pokrenuli azil za životinje 40 kilometara od glavnog grada, Hararea, već dva meseca u kosi nosi vevericu koja se tu udobno smestila

Tinejdžerka iz Zimbabvea se bar po jednoj stvari razlikuje od svojih vršnjaka. Ona u kosi "nosi" malu, bebu, vevericu.

Ebi Pateril (16), čiji su roditelji pokrenuli azil za životinje 40 kilometara od glavnog grada, Hararea, već dva meseca u kosi nosi vevericu koja se tu udobno smestila. Veverica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Hami, je bila stara samo nekoliko dana kada su je devojčicini roditelji pronašli, povređenu, na hladnom podu prihvatilišta za životinje.

Ebina majka ju je odvela svojoj kući. Na iznenađenje svih, veverica je odmah uskočila u devojčicinu kosu i udobno se smetila, napravivši sebi gnezdo. Ebi tako veže konjski rep, koji potom podigne i pričvrsti u kosi, kako bi malena Hami imala udoban dom.

Devojčica i veverica su od tada nerazdvojne, zajedno se tuširaju, idu u školu.Gospođa Pateril kaže da se veverica dobro oporavlja i brzo raste. "Kada smo je pronašli ležala je na betonskom podu i verovatno je pala sa krova. Da je tada nismo uzeli i poveli kući verovatno bi uginula jer je imala samo deset dana", rekla je Ebina mama.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.