ODLUČNO PODRŽAVAMO PALESTINU Iranci otkrili da li su umešani u napad Hamasa na južni Izrael

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 07:42

"ODLUČNO PODRŽAVAMO PALESTINU" Iranci otkrili da li su umešani u napad Hamasa na južni Izrael

Iran godinama podržava Hamas i obezbeđuje njegovim borcima oružje i obuku,

Iran "nije umešan" u napad koji su izveli militanti Hamasa u južnom Izraelu, saopštila je iranska misija pri Ujedinjenim nacijama. 

- Odlučno i nepokolebljivo podržavamao Palestinu, međutim, nismo uključeni u odgovor Palestine, budući da ga isključivo sama preduzima - navodi se u jučerašnjem saopštenju iranske misije pri UN, preneo je Rojters.

Hamas je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštio da mu je pomoć iz Irana pomogla u izvođenju napada u subotu ujutro.

a ta militantna grupa je saopštila da joj je ta pomoć pomogla u izvođenju koordiniranog napada.

Američki šef diplomatije Entoni Blinken rekao je, međutim, juče za Si-En-En da američka vlada "još nije videla dokaze da je Iran usmerio ili stajao iza ovog konkretnog napada".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.