ODJEKIVALI JAUCI OCA I MAJKE! Detalji tragedije kakvu Bar ne pamti, tetka pokušala da spasi bratance ali NIJE USPELA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 00:02

ODJEKIVALI JAUCI OCA I MAJKE! Detalji tragedije kakvu Bar ne pamti, tetka pokušala da spasi bratance ali NIJE USPELA

Odjekivali urlici porodice.

U nekoliko minuta vatrena stihije koja je zahvatila barake ispod Volujice, čovek je izgubio dvoje maloletne dece, rođenu sestru i majku. Tragedija koju Bar ne pamti poslednjih decenija, dogodila se oko 5 sati ujutro. U naselju gde godinama živi oko 40 osoba romske populacije na margini. Prepušteni stihijama i nedaćama.

Peć na drva koja ih je grejala u hladnoj februarskoj noći bila je kobna po četiri života jedne romske porodice jer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je vatra buknula u prostoriji u kojoj se ložilo. Iz sna ih je verovatno u trenu probudio požar. Vrisci i jauci nesrećne majke i oca na čije oči stradaju najbliži. Za nekoliko minuta njih četvoro utonulo je u večni san.

Prema saznanju Primorskog portala na mestu nesreće kad je baraku, od lako zapaljivog materijala, zahvatio požar, tetka je pokušala da spasi dvoje bratanića. Na žalost nije uspela. Spašavanje su onemogućile daske koje su popadale ispred ulaza u sobu u kojoj je bila baka sa dvoje unučadi. Sa njima, zarobljena u požaru stradala je i 17-togodišnjakinja.

Roditelji dece su bili u drugoj prostoriji. Ostali su nemoćni. Slomljeni od bola. Barake su totalno izgorele. U požaru opekotine je zadobila još jedna osoba čiji identitet za sada nije poznat.

(Srbija Danas/Kurir.rs/RTCGV)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.