ODGOVOR SRBIJE PONIZIO PLENKOVIĆA: Hrvati se dave u sopstvenim lažima, klupko se odmotava!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2019, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODGOVOR SRBIJE PONIZIO PLENKOVIĆA: Hrvati se dave u sopstvenim lažima, klupko se odmotava!

Izjava premijera Plenkovića je nevešt pokušaj prikrivanja političke i ideološke pozadine zabrane hrvatskih vlasti da kadeti Vojne akademije prisustvuju bogosluženju za jasenovačke žrtve, poručuju iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ministarstvo pita u kojoj se to demokratiji zabranjuje prisustvo komemorativom skupu.

- Poseta komemoraciji i bogosluženju nije vojna vežba ili inspekcija vojnih postrojenja pa da se najavljuje, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mi smo i to uradili. Organizator komemoracije episkop Jovan je preko eparhijskog sekretara Đorđa Teodorovića, obavestio policijsku stanicu Novska upravo o dolasku naše delegcije. O prolasku naše delegacije obaveštena je naša granična policija kako bi u saradnji sa hrvatskim organima ubrzali granične procedure i omogućili nesmetan prolaz - navodi se u saopštenju.

Uz konstataciju da ni jednom procedurom nije propisana obaveza prijave dolaska ili propisane forme, a da je Ministarstvo ipak prijavilo dolazak u saopštenju pitaju ''zašto su organi Hrvatske u zabrani ulaska upisali da je razlog nedostatak dokaza za svrhu putovanja, iako je delegacija pokazala poziv za učešće na skupu''.

- Mi smo prijavili da dolazimo. Ako nismo prijavili dolazak, kako su organi Republike Hrvatske znali da kombi sa civilnim tablicama i civilnim putnicima prevozi vojnike na hodočašću? Ako im nije prijavljeno da dolazimo zašto su otvarali prtljag putnicima, držali ih satima na granici, kopirali im pasoše? Ako su uniforme u prtljagu bile problem, zašto nisu prihvatili ponudu naših kadeta da uniforme ostavimo u Srbiji i nastavimo sa putovanjem u Jasenovac - pitaju u MO.

Navode da Hrvatska, "umesto što laže i kao i uvek Srbe krivi za sve", duguje izvinjenje i kajanje, uz poruku: "Gde piše da je za dolazak u Jasenovac potrebna pisana dozvola ili pismeni zahtev".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„UMESTO ŠTO LAŽETE IZVINITE SE”: Ministarstvo odbrane reagovalo na izjavu Plenkovića

Izvor: Večernje novosti, 08.Sep.2019, 02:07

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ministarstvo pita u kojoj se to demokratiji zabranjuje prisustvo komemorativom skupu Izjava premijera Plenkovića je nevešt pokušaj prikrivanja političke i ideološke pozadine zabrane hrvatskih vlasti da kadeti Vojne akademije prisustvuju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.