ODGOVOR NA KLJUČNO PITANJE: Doktor Kon otkrio kada nastupa POVLAČENJE NAJTEŽIH MERA, upozorava na OPREZ

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2020, 16:39

ODGOVOR NA KLJUČNO PITANJE: Doktor Kon otkrio kada nastupa POVLAČENJE NAJTEŽIH MERA, upozorava na OPREZ

Naš epidemiolog pričao i o razlici u broju kontakara među najstarijima i radnosposobnom stanovništvu.

Epidemilog dr Predrag Kon odgovorio je danas na pitanje koje zanima sve u našoj zemlji - kada će doći do popuštanja strogih mera koje su uspostavljene u borbi protiv korona virusa.

- Sigurno ne još dve nedelje... Rekao sam sigurno ne manje od 14 dana posle pika epidemije, ali i tada oprez, znači ne pre kraja aprila - rekao je Kon.

On je dodao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su oni koji su oboleli od virusa korona u proseku imali 15-20 kontakata, koji takođe moraju biti ispitani na prisustvo tog virusa, ali taj broj zavisi, pre svega, od godina starosti obolelog.

- U proseku 15-20 kontatka su imali oboleli, ali to se menja i sam prosek se ne prati - rekao je Kon na pres konferenciji.

Kon je dodao da broj kontakata zavisi i od godina starosti obolelog, odnosno da li je reč o radnoaktivnom delu stanovništva ili starijim osobama.

- Najviše je bilo radno aktivnih, pa su kontakti relativno veliki, a kod starijih je neuporedivo niži. Ali, srećom starijih nismo mnogo ni imali, oni su se uglavnom zadesno inficirali - rekao je Kon.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.