OD SLEDEĆE GODINE NOVA PRAVILA: Ukoliko i kao turista u OVOJ zemlji imate odnose van braka čeka vas OŠTRA KAZNA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2022, 20:39

OD SLEDEĆE GODINE NOVA PRAVILA: Ukoliko i kao turista u OVOJ zemlji imate odnose van braka čeka vas OŠTRA KAZNA!

Protivnici zakonskih promena strahuju da će nova regulativa narušiti imidž države

Zakonske promene kojima će seks van braka postati krivično delo uz koje ide kazna do godinu dana zatvora, trebalo bi da bude usvojene u parlamentu Indonezije do kraja godine. Nevenčanim partnerima biće zabranjeno da imaju intimne odnose bez obzira na to da li su građani Indonezije ili strani državljani.

Bambang Vurijanto, političar koji je radio na nacrtu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakona, izjavio je da bi promene mogle biti usvojene već sledeće nedelje. Kazne će se propisivati samo ukoliko neko vlastima podnese žalbu. Žalbu protiv preljubnika mogu podneti muž ili žena počinilaca. Parove koji nisu u braku, mogu da prijave roditelji, ukoliko su imali seks.

Nije dozvoljen ni zajednički život pre venčanja - propisana kazna je do šest meseci zatvora. Privrednici su zabrinuti, međutim, da bi donošenje zakona moglo da ošteti imidž Indonezije kao destinacije za odmor i ulaganja, prenosi Rojters.

- Usvajanje ovog zakona bi moglo da utiče na poslovni svet i odbije potencijalne investitore - smatra Sinta Viđeja Sukamdani, zamenica direktora Indonežanske poslovne asocijacije.

Nacrt zakona prethodno je trebalo da bude usvojen 2019, ali su hiljade ljudi tada protestovale širom Indonezije, a u glavnom gradu Džakarti, došlo je i do sukoba sa policijom. Demonstranti su bacali kamenje na policiju koja ih je gađala suzavcem i vodenim topovima.

Strogi zakoni o odnosima pre braka već postoje u nekim delovima većinski muslimanske Indonezije. U provinciji Aće na snazi su strogi islamski zakoni i kažnjava se kockanje, ispijanje alkohol i druženje između muškaraca i žena. Komšije su prijavile dvojicu muškaraca zbog intimnih odnosa 2021. godine.

Policija je svakog kaznila sa po 77 udarac bičem na javnom mestu, što je trebalo da bude opomena za druge. U istom danu, muškarac i žena dobili su po 20 udaraca zato što je primećeno da stoje jedno blizu drugog, a dva puta više dobila su dva muškaraca jer su se napili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.