OD NOEL DO ALEGRE Kad poznati smisle imena svojoj deci

Izvor: medio.rs, 27.Apr.2016, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD NOEL DO ALEGRE Kad poznati smisle imena svojoj deci

Imena za koja se opredeljuju javne ličnosti najčešće su kratka i stranog su porekla, pa su prihvatljiva i u svetu, dok u Srbiji nailaze na osudu.

Rođenje deteta je najvažniji trenutak u životu svakog čoveka, pa tako i poznatih ličnosti.

Poslednjih godina, roditelji sa estrade biraju ne baš tradicionalna imena, zbog čega su često na meti kritika.

Pogledajte neka od najneobičnijih imena dece poznatih ličnosti.

Jovana Švonja, sada Đorđević, je >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << svojoj ćerki dala ime Noel, zbog čega su je mnogi kritikovali. Jovana se čak i na društvenim mrežama oglasila povodom optužbi da nije detetu dala srpsko ime.

-Kako li sam samo mogla svom detetu da dam ime Noel, ma sram me bilo! Pa možda zato što ne nameravam da ograničim dete upravo na tu Srbiju! Toliko plitkih, malih i zavidnih ljudi. Ona je moja Noel, moj Božić i daću sve od sebe da odrasta što dalje od te iste Srbije, ne zato što ne volim zemlju u kojoj sam rođena i odrastala, već zato što su ljudi u njoj iz minuta u minut sve veća goveda koja u tako velikoj i divnoj stvari kao sto je rađanje neiskvarenog života koriste tako banalnu stvar da bi mogli da šire negativnost – kazala je manekenka.

Foto: Facebook printscreen

Ana Štajdohar i Nikola Demonja postali su roditelji pre skoro dve godine, a ćerki su dali ime Nia. I pre nego što se počne sa negativnim komenatrima, ovo ime u prevodu znači smisao, ali takođe predstavlja spoj inicijala njenih roditelja Nikole i Ane.

Foto: Twitter printscreen

Ime koje nije toliko neobično, ali koje nije svakidašnje na ovim prostorima jeste ono koje su za svoju ćerku odabrali Biljana i Janko Tipsarević. Naime, oni svu je nazvaliEmili, a kreatorka je imala objašnjenje zbog čega su se odlučili za ovo ime.

– Ime je milo i nežno, baš kakva je i ona. Odabrali smo ga spontano. Između ostalog, bilo nam je važno da se na svim meridijanima izgovara sa lakoćom i da zvuči blisko. Latinskog je porekla i znači ‘ona koja se takmiči’. Tako smo našoj devojčici kroz ime dali određenu snagu za budućnost- rekla je Biljana.

Foto: Instagram prinstcreen

Fudbaleri ipak prednjače u neobičnim imenima, te je tako Marko Pantelić svoje ćerke nazvao Ingrid i Alegra, dok je Dragan Mrđa sina nazvao Jakov, a ćerkuSrna.

Deca Mateje Kežmana takođe imaju neobična imena. Naime, sinovi mu se zovuJakov i Filimon, dok je tjednom od sinova dao konvencionalnije ime – Aleksandar.

I Isidora Bjelica bila je poprilično inspirisana kada je smišljala imena za svoju decu. Književnica je ćerki dala ime Vila Evanđelina, a sin joj se zove Lav Gligorije.

– Moj suprug i ja volimo indijansku tradiciju kao što volimo naše pravoslavne korene, tako su imena naše dece proizašla iz tog spoja. Sin se prevedeno na srpski zove Lav, koji je spreman na akciju, a ćerka Vila, koja donosi radosnu vest- objasnila je Isidora.

Foto: Kobra

Violinistkinja Tijana Milošević sa Kikijem Čauševićem ima sina, kog je nazvalaAljoša Fivos, što je prilično neobično za ovo podneblje.

Ime sina Darka Rundeka svakako je ono koje ćete najteže zapamtiti. Sin legendarnog muzičara zove se David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

Ni holivudskim zvezdama ne manjka inspiracije kad je reč o imenima, pa su takoViktorija i Dejvid Bekam svoju decu nazvali po mestima na kojima su začeti.Romeo je dobio ime po Rimu, Bruklin po kvartu u Njujorku, a Kruz po letovalištu u Španiji.

Foto: Instagram printscreen/Bruklin BekamFoto: Instagram prinstcreen/Romeo i Kruz Bekam

Sin Nikolasa Kejdža zove se Kal-el, po imenu Supermena na rodnoj planeti Kripton.

Foto: Youtube printscreen

Gven Stefani je bila inspirisana geografijom, pa joj se stariji sin zove Kingston, po glavnom gradu Jamajke, a mlađi Zuma, po imenu jedne plaže.

Robert de Niro je najstariju ćerku nazvao Drina, a Gvinet Paltrou je koristila biblijske motive kada je davala imena deci, pa je sina nazvala Mozes po Mojsiju, a ćerku Epl, što znači jabuka.

Foto: Youtube printscreen

Autor: M. Đurović

PINK.RS

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.