OD HUMANITARNE KRIZE PREMA KATASTROFI Palestinci sa juga Gaze saterani u ćošak: Nemamo više kuda da pobegnemo

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2023, 23:44

OD HUMANITARNE KRIZE PREMA KATASTROFI Palestinci sa juga Gaze saterani u ćošak: Nemamo više kuda da pobegnemo

Grad Kan Junis je u fokusu izraelskih vazdušnih napada i artiljerijske vatre, u novoj fazi rata, nakon što su se u petak nastavile borbe posle prekida vatre.

Palestinci koji su se pomerili na jug Pojasa Gaze, po sugestiji izraelske vojske koja im je rekla da se evakuišu južno zbog napada na sever Gaze, sada kažu da posle izraelskog bombardovanja juga više nemaju gde da pobegnu, preneo je Rojters.

Broj stanovnika Kan Junisa se popeo prethodnih nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer je nekoliko stotina hiljada ljudi sa severa pobeglo na jug.

Britanska novinska agencija navodi da neki kampuju u šatorima, neki se kriju u školama, dok pojedinci spavaju na stepeništu nekoliko bolnica koje su funkcionalne.

Izrael navodi da se trudi da minimizuje civilnu štetu dok se borbe odvijaju na jugu Pojasa. SAD su ranije ove nedelje rekle da žele da vide jasan plan Izraela kojim će se sprečiti civilne žrtve tokom kopnene ofanzive na jug, ali premijer Izraela Benjamin Netanijahu i njegova vlada nisu dali konkretne podatke o ovoj temi, rekao je visoki američki zvaničnik u petak.

Visoki savetnik Netanijahua rekao je danas novinarima da je Izrael obavestio humanitarne grupe o "bezbednijim zonama".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.