OD DANAS NOVA PRAVILA: Stupila na snagu Odluka o dostavi, evo šta to znači za ugostitelje i trgovce

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD DANAS NOVA PRAVILA: Stupila na snagu Odluka o dostavi, evo šta to znači za ugostitelje i trgovce

Osim uvođenja reda glavni razlog za ovakvu meru predstavlja funkcionisanje gradskog prevoza - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

U Beogradu je danas stupila na snagu Odluka o dostavi koja predviđa da će ubuduće snadbevanje radnji, restorana i ostalih objekata koje imaju takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam sati ujutru, izjavio je zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić.

On je novinarima u Beogradu rekao da od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas praktično dostava vozilima mora biti završena do sedam sati ujutru i dodao da su za svako dostavno vozilo koje to ne bude poštovalo predviđene kaznene mere.

Objasnio je da više neće biti moguća dostava sa sabraćajnica i trotoara već samo ako neko ima svoje parking mesto ili svoje dvorište, a glavni razlog ovakve mere je funksionisanje gradskog prevoza.

- Svedoci smo da su mnogi za dostavljanje robe zaustavljali prevoz koristili žute trake, tramvajske šine - rekao je Vesić i dodao da osim uvođenja reda glavni razlog za takvu meru predstavlja funkcionisanje gradskog prevoza.

Vesić kaže da se svake godine u Beogradu registruje 50 .000 novih automobila i i da javni prevoz ne može da dostigne satnicu koja predviđena zbog velikih gužvi.

Istakao je da će od januara biti izabran i novi model kontrole parkiranja na ulici.

- Nadam se da će sve to biti urađeno dobro, i da će građani biti zadovoljni - naveo je Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.