OBRT U ISTRAZI O UBISTVU AFROAMERIKANCA: Policajac je od ranije poznavao Flojda, sukobili se u noćnom klubu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 11:18

OBRT U ISTRAZI O UBISTVU AFROAMERIKANCA: Policajac je od ranije poznavao Flojda, sukobili se u noćnom klubu (VIDEO)

Flojdova smrt pokrenula je lavinu protesta protiv rasizma prvo u SAD, a potom i širom sveta.

Bivši policajac Derek Šovin i Afroamerikanac Džordž Flojd, koji je preminuo dok ga je Šovin privodio, sukobili su se dok su radili kao obezbeđenje u noćnom klubu, izjavio je za CBS njihov bivši kolega Dejvid Pini.

Pini, koji je sa Flojdom i Šovinom radio u noćnom klubu, rekao je da je Šovin bio vrlo agresivan, zbog čega su on i Šovin imali sukobe.

- Verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je ono što se desilo 25. maja delom bilo lično - rekao je Pini.

Šovin je optužen za ubistvo Flojda 25. maja u Mineapolisu, pošto mu je gotovo devet minuta držao koleno na vratu, iako je Flojd nekoliko puta rekao da ne može da diše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.