OBJAVLJEN SNIMAK NAPADA NA RUSE: Tajfun naleteo na DŽIHAD-BOMBU, patrola postala PAKAO (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBJAVLJEN SNIMAK NAPADA NA RUSE: "Tajfun" naleteo na DŽIHAD-BOMBU, patrola postala PAKAO (FOTO/VIDEO)

Ruska armija u svom sastavu ima više od 300 vozila ovog tipa.

Incident se desio na samoj sirijsko-turskoj granici kod naseljenog mesta Darbasija. Ruska kolona u kojoj su se nalazila oklopna vozila "Tajfun-K" i "Tigr" po svemu sudeći je naletela na eksplozivnu napravu nepoznatog porekla, prenosi portal Bog Rata.

U incidentu nema povređenih ruskih vojnika. Po svemu sudeći ruska kolona je naletela na eksplozivno sredstvo nepoznatog porekla. U prvi mah se pomislilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je po ruskoj koloni otvorena vatra sa pozicija koje kontrolišu proturske snage. Na video snimku se vidi kako ruski vojnici mirno i bez nekog velikog uzrujavanja zauzimaju svoje pozicije, dok njihov komandant  ide da se sastane sa oficirom turske armije.

Od same detonacije nema nikakvih posledica po vojnike i brojne novinare koji su se zatekli na licu mesta. Dalje aktivnosti se odvijaju po uhodanom planu i programu.

Okopno vozilo povećane zaštite K-63968 "Tajfun-K" ima univerzalnu namenu. Spada u kategoriju sredstava koja se na zapadu označavaju kao MRAP. Deo je šire porodice oklopnih vozila "Tajfun". Oklopno sredstvo je konstruisano u okviru projekta "Koncepcije razvoja vojne auto-tehnike ruske armije u periodu do 2020. godine".

Njegova oklopna zaštita je u kategoriji IV STANAG 4569. Ona je kombinovanog tipa (čelik i keramika) i u stanju je da zadrži pancirni metak ispaljen iz KPVT kal. 14,5mm. Vozilo izdržava nailazak na eksplozivnu napravu ekvivalenta 8 kg TNT-a.

Russia unveils «Typhoon» MRAP vehicle with new remote controlled turrethttps://t.co/s4qwGohqMI pic.twitter.com/i03tBeXDIe

— Defence blog (@Defence_blog) August 4, 2016

Radi se o točkašu sa pogonom 6X6. NJegova dužina je 8990 mm, a širina 2550 mm."Tajfun-K" je visok oko 3300 mm. Masa praznog vozila izno 21,000 kg, dok je maksimalna masa ograničena na 25,000 kg. "Tajfun-K" može da dostigne brzinu do 110 km/č (po uređenim putevima). Tom prilikom njegov motor JAMZ-5367 ukupne snage 450 konjskih snaga troši oko 80 litara goriva na 100 km. Sa punim kapacitetom rezervovara "Tajfun-K" može da savlada rastojanje od 700km.

Posadu čine tri vojnika. U desantnom odseku može da prevozi do 14 vojnika sa punom ratnom opremom.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

VODA, VAZDUH, KOPNO Najmoćnija oružja TRI MEGA-SILE: Ko je najjači, Rusi, Kinezi ili Amerikanci?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.