O rekonstrukciji sledeće nedelje

Izvor: RTS, 03.Mar.2011, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O rekonstrukciji sledeće nedelje

Skupština Srbije ramatraće izmene Zakona o ministarstvima sledeće sedmice, rekla predsednica parlamenta. Predlog izmena tog zakona parlamentu biće dostavljen pre utorka, kada ističe zakonski rok od 15 dana, u kojem premijer treba da obavesti Skupštinu o predlozima za nove ministre.

Prva redovna sednica prolećnog zasedanja nastavljena je raspravom o Predlogu zakona o socijalnoj zaštiti. Raspravi su prethodila poslanička pitanja, a centralna tema bila je rekonstrukcija Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će parlament izmene Zakona o ministarstvima razmatrati sledeće sedmice.

Parlamentu će biti dostavljen predlog izmena Zakona o ministarstvima pre utorka, 8. marta, kada ističe zakonski rok od 15 dana u kojem premijer Mirko Cvetković treba da obavesti Skupštinu o predlozima za nove ministre.

"Nigde nismo zakasnili, sve se to događa sledeće nedelje", rekla je predsednica Skupštine, odgovarajući na primedbu poslanika DSS-a da će se o izmenama u Vladi Srbije raspravljati kasno, budući da taj zakonski predlog nije stigao u skupštinsku proceduru.

Poslanici DSS-a smatraju da je do utorka teško promeniti Zakon o ministarstvima, a da je jedini način da se to na vreme završi, u skladu sa zakonskim rokom, da taj predlog zakona danas bude upućen u skupštinsku proceduru.

Veća davanja za najsiromašnije

"Predlog zakona o socijalnoj zaštiti predviđa povećanje broja korisnika svih usluga socijalne zaštite i veća novčana davanja za najsiromašnije građane, kao i razvoj usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou", rekao je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Obrazlažući taj zakonski predlog, Ljajić je rekao da će broj korisnika novčane socijalne pomoći biti povećan za najmanje 80.000 korisnika i da će zbog povećanih iznosa i broja korisnika izdvajanja iz budžeta biti veća za oko 70 odsto.

Predložena rešenja predviđaju razvoj usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, za šta će opštine i gradovi dobijati posebna sredstva iz budžeta, kao što su dnevni boravci za decu sa smetnjama u razvoju, domove za stare i razvijanje usluga pomoći u kući.

Poslanici su juče završili razmatranje izmena Zakona o planiranju i izgradnji, čime je završen prvi radni dan prolećnog zasedanja parlamenta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skupština o Vladi sledeće nedelje

Izvor: B92, 03.Mar.2011

Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će republički parlament izmene Zakona o ministarstvima razmatrati sledeće sedmice...Đukić Dejanovićeva je rekla da će parlamentu biti dostavljen predlog izmena Zakona o ministarstvima pre utorka, 8. marta...Tada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.