Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jul.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novozelanđanin htio da ponese 24 bajoneta iz BiH u Dubai

MOSTAR – Službenici granične policije Aerodrom Sarajevo, u saradnji sa pripadnicima Službe sigurnosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u srijedu su otkrili 24 bajoneta, spremnik za streljivo 7.9 mm i sanduk za nošenje rezervne cijevi za strojnicu prilikom KDZ kontrole odvojene prtljage.

Oružje i vojna oprema pripadali su E. M. R. F. (1987.), državljaninu Novog Zelanda, koji je bio na letu za Dubai, saopštila je u četvrtak Granična policija BiH.

Prema naredbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tužioca, uhapšen je i protiv njega će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe".

Državljanin Novog Zelanda predan je Tužilaštvu BiH.

prijelazu Karakaj te je predan službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici PGP-a Hum također u srijedu, 12. srpnja, uhitili V. M. (1981.) jer je utvrđeno da je za njim MUP RS-a raspisao potragu zbog kaznenog djela "teška krađa". Bh. državljanin je kontroliran pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.