Novopazarci masovno na bolovanju zbog tumora

Izvor: SandzakPress.net, 26.Jul.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novopazarci masovno na bolovanju zbog tumora

Novi Pazar – U prvih šest mjeseci ove godine je zbog različitih tumora na bolovanju dužem od 30 dana bilo 7,84 odsto više zaposlenih u Srbiji nego u istom periodu prošle godine. Sa ovom dijagnozom se najviše povećao broj zaposlenih koji su privremeno spriječeni za rad, što direktno održava poražavajuću statistiku prema kojoj od karcinoma godišnje u Srbiji oboli oko 33.000 ljudi. Prema posljednjem izvještaju Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije o privremenoj spriječenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << za rad duže od 30 dana, zbog tumora su najviše odsustvovali radnici na području filijale Novi Pazar. Na tom području oboljeli od tumora čine čak 17 odsto svih koji su išli na bolovanje, a iznad prosjeka su kada je riječ o bolovanju iz istog razloga i stanovnici Zrenjanina, Valjeva, Sremske Mitrovice i Pirota. U porastu su i bolesti mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva, zbog kojih je na bolovanje u prvoj polovini ove godine otišlo 7,7 odsto više zaposlenih nego u istom periodu 2014. godine. U prvih šest mjeseci ove godine je zbog različitih oboljenja pred ljekarsku komisiju, koja između ostalog odlučuje o bolovanjima od preko 30 dana, izašlo 150.704 osiguranika, od kojih neki i više puta, što je za 4,3 odsto više nego u prvoj polovini prošle godine, pišu “Novosti”. (Novosti)

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Obaramo rekorde, BG aerodrom najuspešniji ikada"

Izvor: B92, 26.Jul.2016

Beograd -- Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu je u prvih šest meseci 2016. imao ukupan prihod veći od 33 miliona evra, što je za pet odsto više nego u istom periodu prošle..To je izjavio v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević navodeći da je neto dobit aerodroma u prvoj polovini 2016. veća...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.