Epidemija u Srbiji: Bolovanja zbog raka

Izvor: Mondo, 26.Jul.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija u Srbiji: Bolovanja zbog raka

U prvih šest meseci ove godine je zbog različitih tumora na bolovanju dužem od 30 dana bilo 7,84 odsto više zaposlenih u Srbiji nego u istom periodu prošle godine, pišu "Večernje novosti".

Foto: Christopher Furlong/Guliver/Getty Images

Sa ovom dijagnozom se najviše povećao broj zaposlenih koji su privremeno sprečeni za rad, što direktno odražava poražavajuću statistiku prema kojoj od karcinoma godišnje u Srbiji oboli oko 33.000 ljudi.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poslednjem izveštaju Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije o privremenoj sprečenosti za rad duže od 30 dana, zbog tumora su najviše odsustvovali radnici na području filijale Novi Pazar.

 Na tom području oboleli od tumora čine čak 17 odsto svih koji su išli na bolovanje, a iznad proseka su kada je reč o bolovanju iz istog razloga i stanovnici Zrenjanina, Valjeva, Sremske Mitrovice i Pirota.

U porastu su i bolesti mišićno-koštanog sistema i vezivnog tkiva, zbog kojih je na bolovanje u prvoj polovini ove godine otišlo 7,7 odsto više zaposlenih nego u istom periodu 2014. godine.

U prvih šest meseci ove godine je zbog različitih oboljenja pred lekarsku komisiju, koja između ostalog odlučuje o bolovanjima od preko 30 dana, izašlo 150.704 osiguranika, od kojih neki i više puta, što je za 4,3 odsto više nego u prvoj polovini prošle godine.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Novopazarci masovno na bolovanju zbog tumora

Izvor: SandzakPress.net, 26.Jul.2016

Novi Pazar – U prvih šest mjeseci ove godine je zbog različitih tumora na bolovanju dužem od 30 dana bilo 7,84 odsto više zaposlenih u Srbiji nego u istom periodu prošle godine. Sa ovom dijagnozom se najviše povećao broj zaposlenih koji su privremeno spriječeni za rad, što direktno održava...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.