Novo oružje ruske vojske: Borodač je spreman

Izvor: B92, 21.Maj.2023, 22:39

Novo oružje ruske vojske: "Borodač" je spreman

Ruska vojska je dobila novi pešadijski bacač plamena "Borodač" koji se koristi u gradskim sukobima.

To je izjavio u intervjuu Sputnjiku zamenik generalnog direktora koncerna "Tehmaš“ (deo državne korporacije "Rosteh") Aleksadar Kočkin.

"MRO-A ili ‘Borodač’ je ručni pešadijski bacač plamena malih gabarita. Sličan je reaktivnoj protivtenskovskoj granati, ali je njegova borbena jedinica opremljena termobaričkim punjenjem. Moglo bi se reći da je to bacač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granata za jednokratnu upotrebu. Ovo oružje se već koristi u naoružanju ruske vojske i namenjen je za gradske borbe“, rekao je on.

MRO-A "Borodač" je prvi put predstavljen na međunarodnom sajmu "Mileks-2023“ koji je održan u Minsku.

Kako su pojasnili u pres službi "Rosteha“ MRO-A je predviđen za uništavanje žive sile koja se nalazi u zgradama, odbrambenih objekata, ali se upotrebljava i u automobilskoj i lakoj oklopnoj tehnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.