Novo jako nevreme u Sloveniji: Vetar čupao stabla, oluja se približava Hrvatskoj

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 21:16

Novo jako nevreme u Sloveniji: Vetar čupao stabla, oluja se približava Hrvatskoj

Nova jaka oluja, ali ipak slabija od jučerašnje, pogodila je Sloveniju, a kako javlja "Večernji list" ista se sada premešta na Hrvatsku.

U Sloveniji se, javlja 24ur.com, prilično jaka olujna ćelija kreće nad severoistočnim delom zemlje, šireći grad. Istovremeno, u Austriji se već formiraju nove oluje, koje će u narednim satima preći severoistočnu Sloveniju.

"Večernji list" navodi da bi nova manja ćelijska oluja iz Slovenije trebalo da stigne u Zagreb >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko 21 sat. Kiša je već pala na više područja u Sloveniji, a u mestima u okolici Maribora i Velenja bilo je i grada.

Vetar je iščupao nekoliko stabala, javlja 24ur, a na području Slovenije aktivirano je više vatrogasnih jedinica zbog sanacije štete. Velika količina kiše pala je na području Prlekije pa su brojne saobraćajnice poplavljene.

Što se Hrvatske tiče, DHMZ je i za četvrtak najavio grmljavinsko nevreme na zagrebačkom i karlovačkom području, kao i u Međimurju te Slavoniji. Mestimične kiše može biti već večeras, dok se u drugom delu petka te naročito u noći na subotu postoji mogućnost za izraženije grmljavinsko nevreme, ne samo u unutrašnjosti, nego i na severnom i delu srednjeg Jadrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STIŽE NOVO NEVREME IZ SLOVENIJE Vetar isčupao nekoliko stabala, pao i grad, a uskoro na udaru i Hrvatska (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 20.Jul.2023

Nova ćelijska oluja kreće se iz Slovenije u pravcu Hrvatske, a u Zagreb bi mogla da stigne posle 21 sat. Kiša je već pala u nekoliko oblasti u Sloveniji, a grad je pao i u mestima oko Maribora i Velenja. Kako javljaju hrvatski mediji, stiže nova jaka oluja, ali ipak slabija od jučerašnje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.