Novo izdanje knjige Dušana Bogovića

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo izdanje knjige Dušana Bogovića

Knjiga “Višak života”, Dušana Bogovića, koja se bavi temom gde zaista prestaje umetnost, a počinje košmar, doživelo je novo izdanje.

Osnovni povod za nastanak ove knjige je večita tema među glumcima, a pogotovo onim mlađim: gde su granice jednog glumačkog zadatka i šta one podrazumevaju, do koje mere je psiha glumca rastegljiva i, šta bi se dogodilo kada bi neko eventualno prešao liniju zdravog rasuđivanja, gubeći (ne)svesno svoju celokupnu ličnost...? >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U glumačkom svetu kruži priča o „neuračunljivosti“ glumca dva sata nakon igranja predstave, što se može uzeti kao olakšavajuća okolnost na sudu u slučaju učinjenog krivičnog dela. Međutim, takav čin ne poseduje ni medicinski, niti čvrst pravni okvir u koji bi se mogao staviti i posmatrati kao posledica mentalnog poremećaja ili očigledno krivično delo. Gde zaista prestaje umetnost, a počinje košmar? postavlja pitanje autor Dušan Bogović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.