Novo hapšenje u Prištini

Izvor: RTS, 15.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo hapšenje u Prištini

Posle zatvaranja turske klinike i hapšenja sedam osoba, u Prištini uhapšen još jedan osumnjičen za nelegalnu veštačku oplodnju. Zaplenjeni lekovi u vrednosti oko 40.000 evra.

Kosovska policija je uhapsila još jednu osobu, osumnjičenu za nelegalnu veštačku oplodnju u privatnoj bolnici u Prištini.

U nastavku operacije koja je počela u četvrtak, policija je pretresla kuću Sokola Sulje.

Pronađeni su lekovi sumnjivog porekla u iznosu od oko 40.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << evra, za koje se pretpostavlja da su prebačeni iz bolnice u ovu kuću.

Sulja je radio kao čuvar u bolnici IVF, pa je posle pretresa kuće uhapšen zbog sumnje da je prikrio dokaze.

Policija je ispitivala i upravnika IVF-a, ali je on pušten zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Bolnica za veštačku oplodnju IVF u Prištini, zatvorena je u četvrtak, a policija je do sada uhapsila osam osoba.

Bolnica IVF nije imala radnu dozvolu, pa se sumnja da su osumnjičeni vršili veštačku oplodnju, prekid trudnoće u slučajevima kada je to zabranjeno zakonom, kao i druge nelegalne intervencije.

Sumnja se i da je tokom tih intervencija jedna pacijentkinja umrla.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.