Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2017, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarima zabranjeno prisustvo sjednici Saveza sindikata RS

TESLIĆ- Šesti kongres Saveza Sindikata Republike Srpske na kojem je glavna tačka dnevnog reda izbor predsjednika ovog tijela zvanično je počeo prije par trenutaka.

Ranka Mišić, trenutna predsjednica SSRS otvorila je u kongres minutom ćutanja za sve sindikalce koji su preminuli, nakon čega je usledilo čitanje dnevnog reda od 11 tačaka.

Za riječ se prije samog glasanja javio Božo Marić, predsjednik sindikata uprave RS koji je imao zamjerku na dnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << red, to jest na tačku koja se odnosila na prošlogodišnje proteste zbog donošenja novog zakona o radu.

Veliki problem medijima pravi činjenica da i ako je kongres uvijek bio otvoren za javnost ove godine novinarima je dozvoljen ulazak bio samo na pet minuta.

Novinar Nezavisnih je zahtijevao da mu se omogući ostanak u sali ali mu je rečeno - "nema ti od toga ništa". Rukovodstvo sindikata je kao dodatnu mjeru zaštite dovelo i zaštitara koji ne dozvoljava nikome da priđe ni vratima sale.

"Ovo je nečuveno, šta se sve radi samo da javnost ne bi saznala kakve se igre igraju na izborima", kazao je jedan od delegata za Nezavisne novine. Naređenje da se novinarima zabrani zadržavanje na kongresu stiglo je od rukovodstva SSRS.

Kongresu prisustvuje i Milenko Savanović, ministar rada i boračko invalidske zaštite.

Pozivnicu su dobili i u Uniji udruženja poslodavca kao i Nedeljko Čubrilović, ali zbog izbora koje poslodavci imaju u isto vrijeme danas te zbog zasjedanja parlamenta RS, bili su spriječeni da prisustvuju.

Uskoro opširnije....

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.