Novinari lista Sport u štrajku, zatvorili se u redakciji

Izvor: B92, 29.Jul.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari lista "Sport" u štrajku, zatvorili se u redakciji

Beograd -- Novinari u sportskom dnevnom listu Sport stupili su u štrajk nakon sto je dvoje njihovih kolega dobilo otkaze.

Prethodno su zaposleni razgovarali sa predstavnicima uprave zbog višemesečnog kašnjenja plata posle čega je dvoje kolege dobilo otkaze.

Ostali novinari su se solidarisali s njima i zatvorili su se u prostorije redakcije.

Nikolićeva je rekla Beti da je uprava angažovala "štrajkbrehere" i da su prelomili nekoliko strana da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << list mogao sutra da izađe.

Zaposleni su saopštili da je vlasnik lista Saša Mirković, od kada je kupio Sport oktobra prošle godine, poslovao nezakonito i da nije isplaćivao plate i ispunjavao druge obaveze.

Saopštili su i da nisu krivi za ovakvo stanje i da će ostati u redakciji do daljeg.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.