Novi udar na Srbiju; Gde je demokratija? Opozicija sa Violom: Žele da se građanima ukinu sredstva iz EU

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 10:51

Novi udar na Srbiju; Gde je demokratija? Opozicija sa Violom: Žele da se građanima ukinu sredstva iz EU

Evropski parlament danas u Strazburu glasa o rezoluciji o izborima u Srbiji, sa ciljem podrivanja suvereniteta Srbije.

Na panelu "Srbija: demokratija na raskršću", opozicionu koaliciju "Srbija protiv nasilja" predstavljaju Marinika Tepić, Radomir Lazović i Pavle Grbović.

Njima će domaćini Viola fon Kramon, Klemen Grošelj i Alesandra Moreti, koji su listom radili protiv Srbije.

Finalni nacrt rezolucije ispunjen je neistinama o Srbiji i dvostrukim standardima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa su tako naveli da je policija upotrebila prekomernu silu, dok sa druge strane svet obilaze slike "demokratskih" protesta u zemljama širom Evrope sa kojih je policija brutalno najurila sve demonstrante.

Kako "Alo.rs" piše, nikome od lidera opozicije nije palo na pamet da pitaju pred Evropskim parlamentom zbog čega je Aljbinu Kurtiju dozvoljeno da teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji.

Dodaju, da umesto da postave pitanje šta će biti sa dinarom u južnoj srpskoj pokrajini, dok se Kurti sprema da zabrani srpsku valutu, koalicija "Srbija protiv nasilja" želi da iskoristi EP za dodatan pritisak na Srbiju.

"Nikome od njih ne pada na pamet da u Strazburu otvori pitanje zbog čega je Kurtiju dozvoljeno da šalje policajce sa dugim cevima u srpske sredine, da ih maltretira", piše "Alo.rs".

Istakli su da je potpuno jasno da nikoga iz opozicije nije briga za prava Srba na Kosovu i Metohiji. Pitanje je samo - a zašto nije?

Šta je sa demokratijom kada su prava Srba na KiM u pitanju?

Marinika Tepić je tokom obraćanja iskazala nadanje da će Rezolucija biti usvojena u svojoj "punoj verziji", što bi značilo da se Marinika Tepić se nada da će se građanima Srbije ukinuti sredstva iz Evropske Unije.

Marinika je govoreći u Strazburu sve vreme govorila o predsedniku Vučiću i iznosila laži na njegov račun, pišu Novosti.

Međutim, Tepićeva nijednom nije upitala Violu von Kramon, izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo, koja predsedava ovim plenarnim zasedanjem, zašto Kurti teroriše Srbe.

Kako navodi pomenuti medij, Viola von Kramon o tome treba da izvesti Evropski parlament, s obzirom da joj je mandat dat za to, a ne da podržava Mariniku Tepić i Pavla Grbovića.

Dok gaze prava Srba na Kosovu i Metohiji, Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, sedi pored izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo i priča o Aleksandru Vučiću, a Srbe sa Kosova i Metohije rečju ne spominje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.