Novi sukobi na Kavkazu: Baku i Jerevan ponovo zakuvavaju VIDEO

Izvor: B92, 24.Okt.2020, 11:03

Novi sukobi na Kavkazu: Baku i Jerevan ponovo "zakuvavaju" VIDEO

U Nagorno-Karabahu su izbili novi sukobi između Azerbejdžana i jermenskih oružanih snaga.

Do njih je došlo samo dan nakon što su u Vašingtonu održani razgovori u pokušaju da se okonča konflit u tom regionu Azerbejdžana s većinskim jermenskim stanovništvom.

Azerbejdžansko ministarstvo spoljnih poslova izvestilo je o borbama, prenela je agencija Rojters.

Lokalni zvaničnici optužili su azerbejdžanske snage da su granatirali zgrade u glavnom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stepanakertu, što je Baku negirao.

Američki državni sekretar Majk Pompeo sastao se odvojeno sa ministrima spoljnih poslova Azerbejdžana i Jermenije u petak, u novom pokušaju da se okončaju sukobi u Nagorno-Karabahu.

Predsednik SAD Donald Tramp je rekao da je učinjen napredak u pravcu rešavanja ovog pitanja, bez dodatnih obrazloženja.

On je odbio da kaže da li je razgovarao sa liderima neke od ovih zemalja.

Jermenski ministar spoljnih poslova Zohrab Mnatsakanjan je rekao da su razgovori dobro protekli i dodao da će se napori radi prekida vatre nastaviti.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da je Baku spreman da pregovara o prekidu vatre ali je optužio Jermeniju za nastavak neprijateljstva.

Neuspeh dva humanitarna prekida vatre, postignutih uz posredstvo Rusije, umanjio je šanse za brzo okončanje sukoba u regionu, obnovljenih 27. septembra

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.