Novi protest Podrži RTV

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2016, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest Podrži RTV

Pokret Podrži RTV održaće danas protest i protestni koncert "Ponosno i glasno" ispred glavnog ulaza u zgradu Radio-televizije Vojvodine (RTV) u Novom Sadu.

"Protest organizujemo jer smo okupljanje koje je bilo zakazano za 27. jun, bili primorani da otkažemo zbog jakog nevremena u Novom Sadu", piše u pozivu na četvrti protest Pokreta Podrži RTV.

Pokret je naveo da se nastavlja urušavanje Javnog servisa Vojvodine, pošto se danas avršava dva meseca od kada novo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rukovodstvo te medijske kuće ne odgovora na zahteve novinara i pokreta Podrži RTV.

"Emisije se skidaju pod izgovorom da se radi o letnjoj šemi, a u međuvremenu je dokazano i da je smena direktora programa Slobodana Arežine bila nezakonita i da je nedavni kontramiting 'Stop anarhiji' usmeren protiv nas organizovao vrh gradske vlasti u Novom Sadu", naveo je Pokret podrži RTV.

Posle okupljanja ispred zgrade RTV demonstranti će prošetati do upravne zgrade Radio-televizije Vojvodine, gde će biti održan i koncert, a nastupiće bendovi Kilo Kilo banda, Šinobusi, Volfram (Wolfram), Dont tač eniting (Don't Touch Anything) i Tri kapljice.

Protest će početi u 18 časova, a koncert će trajati do 23 časa.

Pokret podrži RTV zatražio je neopozive ostavke svih članova Upravnog odbora i poništavanje odluka koje su doneli. Pokret traži i izbor novih članova Regulatornog tela za elektronske medije, kako bi ono moglo transparentno da odlučuje o izboru novih članova Upravnog odbora RTV, kao i da potom usledi transparentan izbor novog rukovodstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest, šetnja i koncert u Novom Sadu zbog smena na RTV-u

Izvor: N1 televizija, 04.Jul.2016

Više hiljada građana okupilo se na novom protestu "Podrži RTV" i ponovilo zahtev za ostavku članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine i za povlačenje svih odluka koje je to telo donelo...Kako javlja reporter N1 iz Novog Sada, građani su na današnji protest poneli letnje rekvizite - peškire,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.