Novi magazin: Galenika čeka političku odluku

Izvor: Blic, 29.Mar.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi magazin: Galenika čeka političku odluku

Dokazi o zloupotrebama u Galenici napisani su na 85 strana, ali se čeka politička odluka, jer slučaj gađa u sam vrh Socijalističke partije Srbije, tvrdi Novi magazin.

Primer Galenike, kako se navodi u ovom nedeljniku, toliko je ilustrativan za priču o odlivanju novca pod političkim nadzorom da može poslužiti za obuku antikorupcijskih tela.

Nedeljnik podseća da je istraga započeta pre dve godine, predmet bio spreman letos, ali je početkom godine iz Službe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za borbu protiv organizovanog kriminala prebačen u Radnu grupu Uprave kriminalističke policije na doradu.

Na pitanja istražnih organa odgovarali su i bivši direktor Nenad Ognjenović i predsednik Upravnog odbora Dejan Backović, ali su, kako piše Novi magazin, objašnjenja koja su inspektori dobili bila štura.

Kako piše list, u momentu kada je Ognjenović preuzeo dužnost generalnog direktora Galenika je na računu imala 32 miliona evra. Zaposlio je više od 800 ljudi, uglavnom bez konkursa, te danas u Galenici ima više od 1.000 ljudi viška, piše Novi magazin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.