Novi konkurs za stipendije Hemofarm fondacije Možeš i ti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi konkurs za stipendije Hemofarm fondacije "Možeš i ti"

Najbolji studenti koji su na završnoj godini ili su upisali master studije na državnim fakultetima (Medicinski, Farmaceutski, Tehnološki, Hemijski ili Fakultet za fizičku hemiju) imaju priliku da od danas konkurišu za stipendije Hemofarm fondacije.

Konkurs je otvoren do 4. novembra za studente državnih univerziteta u Srbiji, koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50 i koji su lošijeg imovinskog stanja.

Budući stipendisti Hemofarm fondacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u školskoj 2019/2020. godini imaće priliku da budu deo Mentorskog i Interšip (Internship) programa stručne prakse "Možeš i ti" i da u kontaktu sa ekspertima kompanije Hemofarm i Štada (STADA) grupe unaprede svoja znanja i veštine koje su neophodne za dalji lični i profesionalni razvoj.

Osim neformalnog znanja, navodi se u saopštenju, polaznici programa uz podršku eksperata kompanije, stiču i radno iskustvo u različitim sektorima i dodatni motiv da stečeno znanje primenjuju u Srbiji.

Program ima za cilj i da osnaži pojedince veštinama koje će im pomoći u svakodnevnom radu u čijem fokusu je, navodi se, pre svega, briga o zdravlju ljudi i dobrobiti zajednice.

Hemofarm već 26 godina ulaže u obrazovanje mladih razvijajući njihove liderske veštine i praktično znanje, kaže direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

"Do danas smo podržali 3.420 pojedinaca, od kojih su mnogi naše kolege", istakla je ona.

Veruje, kaže, da je ovaj program prava prilika za studente koji žele da postanu lideri u svojim zajednicama i rade za opšte dobro jer je, kako objašnjava, dizajniran tako da razvija trajne odnose među budućim liderima i motiviše ih da zajedno rade na rešavanju izazova koje nosi savremeno doba.

"Ponosni smo na činjenicu da među našim stipendistima ima i onih koji danas rade u nekim od najprestižnijih svetskih laboratorija - MIT i bave se istraživanjima u čijem fokusu je otkrivanje leka za neke od najtežih bolesti današnjice", rekla je Đorđević.

Program za obrazovanje "Možeš i ti" Hemofarm fondacije podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i medicinskih, farmaceutskih, tehnološko-metalurških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Delovi programa realizuju se u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i fondacijom Konrad Adenauer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.