Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi izgled i novo ime

U Domu omladine juče je svečano otvorena sala „Amerikana", ranije poznata kao „Pogon", čiju je rekonstrukciju sa milion dolara finansirao američki narod.

- Ova sala, sa novom zvučnom, svetlosnom i klimatizacionom opremom mesto je susreta kultura Srbije i Amerike, ali i celog sveta. Dom omladine je mesto na kojem će mladi debatovati o svetskim problemima, i gde će se pokazati da su Amerikanci i Srbi u stvari veoma slični - rekla je na svečanom otvaranju Dženifer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Braš, otpravnica poslova Ambasade SAD.

U Sali „Amerikana " zamenjena je i obnovljena fasada, ali i krov jednog dela zgrade Doma omladine. Inače, inicijativu da se Beogradu dodeli pomoć od milion dolara pokrenuo je nekadašnji ambasador SAD Majkl Pot. Građani su zatim glasali putem sms-a i interneta da li da taj novac dobije Hitna pomoć ili Dom omladine. Od oko 65.000 ljudi koji su glasali, 52 odsto je izabralo Dom omladine. Inače, već sada je poznato da će se rekonstrukcija ovog kultnog mesta nastaviti i to već u januaru sledeće godine. Gradonačelnik Dragan Đilas je najavio da će i Grad odvojiti sredstva za ovu namenu, a u pitanju je suma od oko 278 miliona dinara.

- Renoviraće se bioskopska sala, džez klub, holovi, garderoba za umetnike, termo-tehničke i električne instalacije, kao i vodovod i kanalizacija. Trudićemo se da se rekonstrukcija radi deo po deo, kako ne bi ništa zatvarali - kaže Milan Lučić, direktor Doma omladine.

Prvi koncert

Da oprobaju rekonstruisanu salu „Amerikana", sinoć su već imali članovi ponovo okupljenog rok sastava „Nesalomivi" koji su održali koncert. Inače, ovaj bend će do kraja godine objaviti svoj prvi album.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.