Novi incident: Kamenovan monah na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2012, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incident: Kamenovan monah na Kosovu

Grupa Albanaca provocirala je i kamenicom gađala monaha Dionisija na imanju manastirskog kompleksa Svetog Kozme i Damjana u Zočištu, kod Orahovca, izjavili su Srni srpski izvori iz Orahovca.

"Monah nije povređen, ali je ova provokacija i kamenovanje uznemirilo bratstvo manastira, kao i meštane Orahovca", prenose izvori navodeći da je incident prijavljen policiji i da je u toku istraga.

Provociranje i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kamenovanje dogodilo se juče, samo nekoliko časova nakon što je komandant Kfora Erhard Drevs posetio Orahovac i dao garancije da će bezbednost građana biti očuvana.

Prethodnog dana pripadnici "Narodne vojske Kosova-OVK" rasturili su letke sa tekstom "Šta čekate, selite se po srpskim povratničkim selima na području opštine Klina" što, prema oceni Srba, predstavlja potvrdu da se je u toku novi talas pretnji i ucena preostalim Srbima južno od Ibra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.