Novi datum održavanja hakatona Niš Connected: Open Data Challenge

Izvor: Megafon.co, 22.Apr.2021, 12:17

Novi datum održavanja hakatona Niš Connected: Open Data Challenge

Naučno-tehnološki park Niš – u dogovoru sa aplikacijom Rakuten Viber – objavio je nove datume održavanja Hakatona NIŠ CONNECTED: OPEN DATA CHALLENGE za 21. do 23. maja 2021. godine, čime je rok za prijave učesnika produžen do 17. maja.
“Do promene je došlo usled terminskog poklapanja prvobitno određenih datuma održavanja Hakatona sa periodom studentskih ispita. Kao i zbog trenutne epidemiološke situacije – koja još uvek ne omogućava njegovo održavanje barem >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << u hibridnom formatu – što predstavlja izuzetno važan aspekt za angažovani rad i uspeh ovog takmičenja”, kažu iz NTP.
Novi datum održavanja Hakatona omogućiće dodatni pripremni rad trenutno prijavljenih timova na razvoju postojećih i eventualno novih koncepata čet botova, jer se u ovom periodu očekuje i ažuriranje tj. povećanje, kako količine, tako i vrsta otvorenih podataka koji će biti na raspolaganju za rad učesnicima Hakatona. Takođe, svi oni koji iz navedenih ili drugih razloga nisu do sada obavili registraciju mogu to učiniti bez pritiska – sada ili nakon uskršnjih praznika.
Tema Niš Connected: Open Data Challenge Hakatona je izrada čet botova na platformi vodeće aplikacije u Srbiji – Rakuten Viber – koristeći setove otvorenih podataka dostupnih na portalu data.gov.rs.
Detaljnije o Hakatonu OVDE.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Hakaton koji organizuju NTP i "Viber" odložen za maj

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021, 11:04

Umesto od 23. do 25. aprila, hakaton "NIŠ CONNECTED: OPEN DATA CHALLENGE", na kojem će zadatak timova biti da izrade čet botove na platformi aplikacije Viber, pomeren je za termin od 21. do 23. maja, a produžen je i rok za prijave do 17. maja, saopštavaju organizatori...Do promene je, objašnjavaju,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.