Hakaton koji organizuju NTP i Viber odložen za maj

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021, 11:04

Hakaton koji organizuju NTP i "Viber" odložen za maj

Umesto od 23. do 25. aprila, hakaton "NIŠ CONNECTED: OPEN DATA CHALLENGE", na kojem će zadatak timova biti da izrade čet botove na platformi aplikacije Viber, pomeren je za termin od 21. do 23. maja, a produžen je i rok za prijave do 17. maja, saopštavaju organizatori.

Do promene je, objašnjavaju, došlo zbog poklapanja sa periodom studentskih ispita, kao i zbog trenutne epidemiološke situacije, koja još ne omogućava održavanje hakatona makar u hibridnom formatu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a što predstavlja izuzetno važan aspekt za angažovani rad i uspeh ovog takmičenja.

Novi datum održavanja hakatona omogućiće dodatni pripremni rad trenutno prijavljenih timova na razvoju postojećih i eventualno novih koncepata čet botova, kao i to da svi oni koji iz navedenih ili drugih razloga nisu do sada obavili registraciju to učine bez pritiska - sada ili nakon uskršnjih praznika - ističu organizatori.

Podsetimo, zadatak timova na hakatonu je izrada čet botova na platformi aplikacije Viber, koristeći setove otvorenih podataka Grada Niša dostupnih na portalu data.gov.rs.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.