Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2023, 10:46

Novi Zeland zabranjuje upotrebu tankih plastičnih kesa

Novi Zeland je postao prva zemlja na svetu koja je proširila zabranu upotrebe plastičnih kesa u supermarketima na tanke kese, koje se obično koriste za voce i povrce. Mera koja je stupila na snagu u subotu deo je šire vladine kampanje protiv plastike za jednokratnu upotrebu, prenosi BBC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVI NA SVETU Novi Zeland uveo zabranu korišćenja tankih plastičnih kesa u supermarketima

Izvor: Blic, 03.Jul.2023

Vlasti Novog Zelanda uvele su zabranu korišćenja tankih plastičnih kesa u supermarketima koje se najčešće koriste za voće i povrće.

Nastavak na Blic...

Prvi na svetu: Zabranili tanke kese za voće i povrće

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 09:23

Novi Zeland je postao prva zemlja na svetu koja je proširila zabranu upotrebe plastičnih kesa u supermarketima...Zabrana je proširena na tanke kese, koje se obično koriste za voće i povrće...Mera koja je stupila na snagu u subotu deo je šire vladine kampanje protiv plastike za jednokratnu upotrebu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.