Novi Sad: Počeo LORIST

Izvor: RTS, 04.Okt.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Počeo LORIST

Međunarodna sajamska manifestacija LORIST u okviru koje će biti održani Sajam lova i ribolova i sajmovi turizma, ekologije i sporta počela je juče na Novosadskom sajmu. LORIST je, već 51 godinu, jedna od najvažnijih manifestacija ovog tipa u Srbiji, a na ovogodišnem će nastupiti oko 450 izlagača iz 20 zemalja.
Lovačko i sportsko naoružanje, kao i sva prateća oprema, zatim optički nišani i štapovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i mašinice za pecanje, prvo su u Halu 1 privukli lovce i ribolovce.

"Sajam je prilika da ljudi vide neki dobar štap, dobru mašinicu, dobru stunu i to nabave po nekom sajamskom popustu, ili ako ne mogu sve da nabave barem da vide da sve to postoji", kaže izlagač Ranko Travar.
Zato mnogi samo gledaju, a ako se opredele za kupovinu, ipak je presudna cena.
Kragujevačka "Zastava oružje", koja ovog meseca slavi 165 godina postojanja, predstavlja ponudu domaćeg tržišta, lovačke karabine, puške i poluautomate i poznate pištolje, ali i neuobičajene komade poput ovog revolvera. 
"Akcenat smo ovog puta dali na rezbareno, gravirano oružje, koje su naši umetnici doradili i oplemenili naše proizvode", kaže Danko Cvetić iz Zastava oružja.
Pored opreme, posetiocima se predstavljaju Kozara i Una iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa srpskim nacionalnim parkovima, koji su sajam iskoristili da povežu svoje turističke ponude.
"Posetioci ili turisti koji dolaze u NP Kopaonik ili Frušku goru, tako mogu da se povežu sa ostalim nacionalnim parkovima, zajedno sa Tarom i Đerdapom. Svi nacionalni parkovi Srbije imaće jedan zajednički protokol o toj saradnji", kaže Konstantin Plužarević iz NP "Fruška Gora".
Za 100 dinara, možete pucati pet puta u metu iz vazdšne puške u streljani ili tri puta odapeti sterlu iz luka uz stalno prisustvo instruktora. Videćete i izložbu sitnih životinja, poput rasne živine, golubova, kanarinaca, ali i Orijaškog šarca.
Danas se otvara i Sajam turizma, a turističku ponudu predstaviće 70 gradova i opština, 20 banja, isto toliko čardi i salaša, kao i oko 30 proizvođača hrane i pića iz cele Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.