Otvoren Sajam turizma u okviru LORIST-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam turizma u okviru LORIST-a

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju Sajma turizma koji se održava od 4. do 7. oktobra u okviru 51. Sajamske manifestacije ''LORIST'' na Novosadskom sajmu.

Sajam turizma predstavlјa objedinjenu ponudu Dunavskog regiona. Apostrofira receptivni turizam i dovođenje stranih turista u Srbiju i zemlјe regiona, a promoviše aktivan odmor, što ove godine čini i Turistička organizacija Srbije.

„Drago mi je da je Novi Sad po 51. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << put domaćin ovako značajne sajamske manifestacije, i što svake godine imamo sve veći broj izlagača i posetilaca. Ono što je nama veoma važno je da u Novom Sadu iz meseca u mesec, i iz u godine u godinu, imamo sve veći broj turista. Za prvih osam meseci beležimo porast broja turista za 10 procenata, dok je za 25 posto povećan broj noćenja, što nam pokazuje da turisti ostaju duže u našem gradu, da smo sa svim sinhronizovanim akcijama uspeli da ih ubedimo da je to dobra stvar. Novi Sad sve više postaje ono čemu smo težili, a to je da bude „city break" destinacija. Naravno trudićemo se da pod okrilјem dve titule koje smo dobili, a to su Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture, još više razvijamo turističke potencijale", rekao je Milorad Radojević.

Državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević istakao je da ovogodišnji sajam doživlјava određene promene te je pohvalio organizatore zbog promene koncepta, jer se Sajam turizma kako je rekao, od prošle godine pozicionira na tržištu kao sajam receptivnog karaktera.

„Ministarstvo, uz jako dobru saradnju sa pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, sa Gradom Novim Sadom i drugim lokalnim samoupravama, iz godine u godinu pomaže razvoj turizma u Vojvodini. Preko naših konkursa u poslednje tri godine izdvojili smo preko 410 miliona dinara za razvoj različitih infrastrukturnih projekata jer želimo da ono što smo do skora nazivali potencijalima, u budućnosti nazivamo komparativnim prednostima kada je reč o turizmu, ne samo u Vojvodini nego i u celoj Srbiji", naglasio je Miroslav Knežević prilikom otvaranja Sajma turizma.

Turističku ponudu Srbije na Sajmu će predstaviti oko 70 gradova i opština, a Udruženje banja Srbije nastupa sa oko 20 banja i hotela. Više od 20 čardi i salaša oslikaće tradiciju, kulturu i gastronomiju Vojvodine, a promovisaće se i oko 30 proizvođača hrane i pića iz cele Srbije. Na Sajmu će učestvovati deset turističkih agencija, dok je iz inostranstva došlo petnaestak tur-operatera u cilјu ostvarivanja saradnje sa domaćim agencijama i pružaocima turističkih ponuda i usluga, a predstavlјaju se i turističke organizacije Srbije, Vojvodine, Novog Sada, a posle dužeg vremena i Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.