Novi Sad: Na gradilištu pronadjena bomba iz Drugog svetskog rata

Izvor: Beta, 04.Sep.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Na gradilištu pronadjena bomba iz Drugog svetskog rata

Radnici na jednom gradilištu u Novom Sadu danas popodne pronašli su nemačku avio bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, preneo je lokalni portal 021.rs.Policija obezbedjuje gradilište koje se nalazi u Ulici Boška Petrovića u Novom naselju, a jedinica za protivdiverziona dejstva će ukloniti bombu.Portal navodi da su na toj lokaciji i prethodnih godina pronalažene avio bombe iz Drugog svetskog rata, jer je u ovom delu grada nekada postojao vojni aerodrom.Aerodrom na ovoj lokaciji postojao je od Prvog svetskog rata, do druge polovine pedesetih godina prošlog veka, zatim je postao deo kasarne Jugovićevo.U proteklih 20 godina, deo po deo parcele država oduzima od Ministarstva odbrane i pretvara ga u gradjevinsko zemljište, preneo je 021

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stara avio-bomba pronađena na gradilištu na Novom naselju

Izvor: NoviSad.com, 05.Sep.2018, 10:22

Nemačka avio-bomba, zaostala iz Drugog svetskog rata, pronađena je juče popodne na Novom naselju, na gradilištu u Ulici Boška Petrovića. Bombu su pronašli radnici, koji su pozvali policiju, a koja je na licu mesta obezbeđivala..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.